Dit is wat je zelf kunt doen tegen ongedierte in huis

Heb je last van ongedierte in huis? Weet je dat je ongedierte ook zelf kunt bestrijden? Het is mogelijk om ongedierte zelf te bestrijden, er zijn verschillende mogelijkheden daarvoor. Ongedierte mag niet voorkomen in je omgeving. Het zorgt voor ziekte en schade. Het moet zo snel mogelijk bestreden worden en daarom is de eerste stap om het zelf te doen.  Er zijn verschillende methode om dit te doen. Het hangt helemaal ervan af om welk soort ongedierte het gaat.

Zelf ongedierte bestrijden is mogelijk, maar je moet eerst weten om welk ongedierte het gaat.

Wespen

Wespen zijn ook van de vervelende beestjes die zoemen in je omgeving als je aan het ontspannen bent in je tuin. Je kunt ook geen zoet gebruiken, want dan vallen ze jou meteen aan. Je kunt wespen zelf bestrijden door kokend water op ze te gooien.

Muizen en ratten

Muizen en ratten brengen alleen schade in je omgeving en ook ziekte. Je kunt muizen en ratten het beste bestrijden met vergif of een muizenval.

Huisstofmijt

De huisstofmijt geeft allergische reacties. Je kunt ze vinden in stoffige omgeving met hoge luchtvochtigheid. De huisstofmijt kun je zelf bestrijden door je woning schoon te houden en de luchtvochtigheid te verlagen.

Bedwantsen

Heb je in de ochtend last van geïrriteerde huid? Dit komt door de bedwantsen. Ze schuilen in je beddengoed en zuigen bloed. Je kunt dit oplossen door het beddengoed in de was te gooien.

Spinnen

Spinnen lijken misschien niet gevaarlijk, maar het kan giftig zijn en het zorgt ervoor dat er overal in je huis spinnenwebben aanwezig zijn. Je kunt ze bestrijden door ze dood te slaan of vergif te gebruiken.

Vliegen

Vliegen zijn een van de meest vervelende beestjes. Ze zijn behoorlijk irritant en zitten op je eten, dit is gevaarlijk. Je kunt ze bestrijden met de vliegenmepper, kleeflint of spuitbus.

Je ziet dat het niet altijd nodig is om professioneel hulp om te schakelen. Je kunt het ook zelf doen, maar niet altijd kun je ongedierte zelf bestrijden. Sommigen moeten echt met professionals gebeuren. Maar je kunt ongedierte ook voorkomen. Door bepaalde handige tips kun je ervoor zorgen dat er geen ongedierte aanwezig zijn of een plaag vormen:

  1. Er mag geen vocht blijven hangen in je woning, want dat roept ziekte op door middel van ongedierte.
  2. Het is belangrijk om eten goed op te bergen of af te dekken. Want in de meeste gevallen is het voedsel die ongedierte oproept.
  3. Zorg ervoor dat je afval op een goede plaats opbergt totdat de vuilniswagen komt en je kunt ook een middel erop spuiten zodat ongedierte niet eraan gaan.
  4. Zorg ervoor dat je genoeg ventilatie hebt in huis.

Ongedierte bestrijden kan ook zelf gedaan worden, maar ook jij gaat voorzichtig moeten zijn. Sommige ongedierte zijn heel erg gevaarlijk. Als je helemaal geen raad meer hebt kun je de Bestrijdingsservice inschakelen. Hou vooral je omgeving goed schoon met voldoende ventilatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.