February 19, 2018

FAQ

Een nieuw huis bouwen is voor velen een ontmoedigend idee vol vragen en onzekerheden.

Ben je nieuw wat dit betreft en weet je niet wat je kunt verwachten, lees in dit artikel wat men je vaak verzuimd te vertellen. Door middel van veel gestelde vragen, inclusief de antwoorden, wordt er helderheid gegeven aan de onduidelijkheden die mensen hebben over het bouwen van een huis.

  • Is bouwen duurder dan kopen?

Nu je gereed bent je eigen intrek te nemen, moet je even goed nagaan als je nou kiest voor een reeds bestaande woning of voor een nieuwbouw woning. Wat het je gaat kosten is natuurlijk van heel groot belang. Het is gebleken dat een nieuwbouw je beter uitkomt, vooral als er rekening gehouden wordt met de kosten die bij komen kijken voor het onderhouden en aanpassen ( naar wens ) van een bestaand huis. Dat zeker in tegenstelling tot een geheel nieuwe woning betreden, met garanties van de aannemer.

Bouwen is enigszins goedkoper, vandaar dat de meeste gezinnen dan ook kiezen voor een nieuwe woning.

  • Hoe lang duurt het bouwen?

Er is een enorme misvatting als het gaat om een ​​realistische bouwtijdlijn.

Het is te begrijpen dat de klant graag aanhoort dat een huis in slechts een paar maanden kan worden gebouwd, maar dat is een misleidende opmerking. In werkelijkheid bestaat het bouwen van een nieuw huis uit veel meer dan alleen de feitelijke bouwfase van het proces.

De tekenfase, waarin eigenlijk een aangepaste woning wordt ontworpen die geschikt is voor specifieke behoeften van een gezin. Dat kan twee weken duren, maar ook maanden. Na de tekenfase komt de biedfase. Het duurt gewoonlijk ongeveer twee weken, voordat een bouwer harde nummers terugstuurt en ontvangt van de onderaannemers die jouw huisdromen werkelijkheid zullen maken.

Als dit is voltooid, moet er een bouwlening afgesloten worden, die nog ongeveer twee weken in beslag neemt. Dan en alleen dan kan het graven en de constructie beginnen. Een perfect uitgevoerd en gepland bouwschema kan gemakkelijk worden vertraagd met weken of maanden, afhankelijk van het weer. Dus afhankelijk van vele factoren kan het proces 4 tot 8 maanden duren, als er geen grote vertragingen zijn tijdens de daadwerkelijke bouw van het huis.

  • Hoe vinden we een perceel?

Als je al een stuk grond hebt om op te bouwen, heb je geluk. Het hebben van een goede makelaar en / of aannemer die je helpt zoeken naar land dat op en buiten de markt is, is belangrijk.

  • Hoe geschiedt de financiering?

Afhankelijk van de aannemer die je hebt gekozen, kun je de bouwlening zelf dragen of je laat de bouwer dit doen. Het verschil is dat als jij ervoor kiest om de lening zelf te dragen, je mogelijk een beetje bespaart op afsluitkosten. De andere optie is om de aannemer het perceel te laten kopen, de bouwlening af te handelen en je koopt het volledige pakket op de sluitingsdag, net zoals je zou doen voor een bestaand huis. Een deel hiervan is afhankelijk als de aannemer financiering biedt. Vaak kunnen ze een bank waarmee ze werken aanbevelen om de financiering zo eenvoudig mogelijk te maken.

  • Is het bouwen van een 2 verdieping woning rendabel?

Huizen met twee of drie verdiepingen zijn meestal rendabeler om te bouwen, simpelweg omdat je per vierkante meter minder hoeft uit te geven aan fundering en dakconstructie. De prijs is zeker iets om mee rekening te houden, maar het is niet het enige. Een meerdere verdieping woning kan gevaarlijk en moeilijk gangbaar zijn voor hele kleintjes en vele ouderen.