Waarom een loodgieter mee zou moeten helpen bij een verbouwing

Een verbouwing kan voor velen een activiteit zijn die voor heel wat hoofdbrekens kan zorgen omdat er wel heel wat komt bij kijken. Zo dient er van te voren samen met de aannemer gekeken dienen te worden naar de mogelijkheden die er zijn om de verbouwing plaats te laten vinden. Denk bijvoorbeeld aan de beschikbare ruimte en het budget dat er voor alles is uitgetrokken. Ook tijdens de verbouwing worden er nog altijd aanpassingen verricht en ziet men door de drukte heen soms over het hoofd om ook eerst een loodgieter te hebben geraadpleegd  voor het helpen met de bouwwerkzaamheden.

Ook bij het voortraject is een loodgieter belangrijk

Bij de planning dient er al rekening mee gehouden te worden dat het nodig zal zijn om leidingen te verplaatsen of ook nieuwe te plaatsen. Nu zijn er ook aannemers te vinden die van mening zijn dat ze zulke werkzaamheden ook zelf kunnen uitvoeren zonder de hulp van een loodgieter. Ook snel even een afvoer of waterleiding leggen kan snel gebeuren, maar schuilt nou juist daar het gevaar. De kans is groot dat de “loodgieterswerkzaamheden” die uitgevoerd worden door zo een aannemer niet voldoen aan de standaarden en er na een poosje problemen kunnen voordoen. Zo kan een lekke leiding achter een pas aangelegde wand voor heel wat ongerief en zeker ook kosten zorgen. Achteraf de aannemer hierover aanspreken zal niet zo vlot verlopen omdat het vogeltje dan meestal al gevlogen is …….

Laat een loodgieter dus vooraf ook even een kijkje nemen in de bouwplannen zodat er gelijk aangegeven kan worden hoe de aannemer te werk zal moeten gaan. Zo wordt er niet alleen voorkomen dat er schade kan worden veroorzaakt aan bestaande leidingen,  maar zullen de nieuwe ook op een zodanig wijze worden geplaatst dat ze eenvoudig te repareren zullen zijn.

De verzekering zal er ook om vragen

Nagenoeg elke woning of gebouw is wel verzekerd en zijn daar uiteraard wel voorwaarden aan verbonden. Zo zal de verzekeringsmaatschappij altijd naar een bouwtekening vragen en ook nog eisen dat de werkzaamheden op het gebied van gas,elektra en water verricht zijn door erkende installateurs. Dit geldt niet alleen wanneer er sprake is van een nieuwbouw pand, maar ook voor het verrichten van verbouwingen. Door geen hulp van een loodgieter in te schakelen bij de verbouwing zal de kans op een vergoeding door de verzekering in het geval het in de toekomst mis mocht gaan (denk maar aan waterschade) vrijwel verkeken zijn omdat je niet de juiste wegen zal hebben bewandeld bij het plannen en uitvoeren van de bouwwerkzaamheden.

Door vooraf contact op te nemen met loodgieters Alkmaar voorkom je zo tal van problemen, niet alleen in de toekomst, maar ook tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. De verleiding mag dan groot zijn om de loodgieter over te slaan, maar kunnen de gevolgen wel verstrekkend zijn.  Het kan dus niet kwaad om gewoon voor wat advies contact op te nemen met een expert op dat gebied en zal de verbouwing op zo een manier zeker een vlot verloop hebben zonder onaangename verrassingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.