De badkamer verbouwen? Vergeet de loodgieter niet

Een verbouwing komt zeker meer dan eens bij kijken voor de gemiddelde huiseigenaar en is het de badkamer die vaker een verandering moet ondergaan. Zo kan het ontwerp niet meer bij de tijds zijn of is er een behoefte ontstaan om wat extra accessoires in te laten bouwen. Het komt er allemaal op neer dat er nogal wat werk aan te pas zal komen en er vooral in deze natte ruimte rekening gehouden zal moeten worden met tal van leidingen die er liggen en naar alle waarschijnlijkheid verplaatst of aangepast gaan moeten worden.

Wie zal het werk uitvoeren?

Voor de doe-het-zelvers is de vraag snel beantwoordt en kunnen zij snel geheel volgens hun inzichten aan het werk beginnen. Er zijn immers geen lange gesprekken met de aannemer nodig en zal de doorsnee doe-het-zelver ook proberen niet al te veel tijd aan de verbouwing te besteden. Het werk moet af en kan het daarbij gebeuren dat men vergeet ook eerst een loodgieter in te schakelen. Het plaatsen van tegels of het opnieuw verven van de wanden is weer wat anders dan het moeten verleggen van de verschillende leidingen of het plaatsen van nieuwe. Nu is het tegenwoordig wel aantrekkelijker geworden om zelf eens loodgieter te “spelen” door gebruik te maken van waterleidingen die je handig aan elkaar klikt met behulp van snelkoppelingen. Er zijn echter altijd wel details die over het hoofd kunnen worden gezien en waar het advies van de loodgieter goed van te pas zal komen.

Laat hem ook gelijk de oude leidingen bekijken

Niet alleen voor het aanleggen van nieuwe leidingen is de expertise van enkele loodgieters Amersfoort nodig, maar ook om de bestaande leidingen, zowel water- als afvoerleidingen, te bekijken. Bij de verbouwing wordt er namelijk een heleboel opengebroken en komen daarbij tal van bestaande leidingen bloot te liggen. Een goede loodgieter zal die aan een inspectie onderwerpen en gelijk aan kunnen geven of ze aan vervanging toe zijn of niet. Zo bespaar je al op de kosten omdat de kans op onprettige lekkages op moeilijk bereikbare locaties in de toekomst op deze manier drastisch verkleind wordt.Ook het regelen van de verwarming zal aan een loodgieter overgelaten moeten worden en kan er gelijk ook de mogelijkheid bekeken worden om gebruik te maken van de nieuwste technieken op dit gebied. Deze verhogen niet alleen het comfort, maar leveren ook een flinke besparing op de gas- en elektriciteitsrekening op.

Besparen op de verbouwing van de badkamer door de loodgieter er buiten te laten zal alleen maar op korte termijn opleveren en zullen de lange termijn gevolgen van dit besluit je wel eens duur (letterlijk) komen te staan. Vergeet de loodgieter dus nooit bij het verbouwen van de badkamer en maak ook gelijk van zijn kennis gebruik om de nieuwste snufjes op het gebied van badkamer accessoires te laten installeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.