Nieuw huis, nieuwe vloer? Waar moet je opletten

Je kunt er niet omheen: het kiezen van een vloer voor je huis is een grote beslissing. Tussen de kosten van het materiaal, de tijd die is besteed aan de installatie en de behoefte aan onderhoud, is het gemakkelijk te zien waarom veel huiseigenaren er zeker van willen zijn dat ze de juiste keuze maken voordat ze de knoop doorhakken. Als je in een soortgelijke situatie zit, ben je op de juiste plek. Hieronder vind je enkele tips, waarop je moet letten bij het kiezen van de juiste vloer voor elke kamer van jouw huis. Lees de tips zorgvuldig om de perfecte vloer te vinden.

Overweeg de vochtigheidsgraad

De vochtigheidsgraad van een kamer heeft een enorm effect op de beschikbare opties voor vloeren. De keuken en badkamer zijn beide gebieden waar er vaker vocht zal zijn dan in andere kamers in huis. Porseleinen tegels en vinyl werken goed met vocht en kunnen worden gestructureerd om uitglijden te voorkomen. Hardhout is mooi in de keuken, vooral als je een element van warmte en gezelligheid wilt toevoegen. Keramiek / porseleinen tegels is/zijn een veel betere keuze voor badkamers, omdat het een zachte textuur biedt waar blote voeten blij van worden.

Let op duurzaamheid

Heb je kinderen of huisdieren? Verschillende soorten vloeren kunnen verschillende hoeveelheden en soorten slijtage verdragen. Kinderen hebben de neiging om rommelig te zijn, dus kiezen voor vloeren die gemakkelijk te reinigen zijn, is een veilige keuze. Laminaat en vinyl zijn betaalbaar, verkrijgbaar in verschillende stijlen en gemakkelijk schoon te maken. Hardhout, hoewel duurder, reinigt ook gemakkelijk. Porseleinen tegels zullen waarschijnlijk barsten, als er iets scherp op valt. Als het om huisdieren gaat, wil je zeker weten dat jouw vloer ook krasbestendig is. Laminaat en vinyl zijn verrassend duurzaam tegen krassen van nagels. Keramiek is ook super sterk tegen krassen. Hardhout heeft echter de neiging gemakkelijker te gaan krassen. Hardhouten vloeren kun je echter wel laten schuren en opnieuw afwerken, als de krasvlekken te zichtbaar worden.

Onderhoud

Gelukkig is onderhoud van de meeste vloeren veel eenvoudiger dan het in het verleden was. Hardhout, vinyl, laminaat, tegels en de PU vloeren vereisen allemaal basis vegen, stofzuigen en zacht vochtig dweilen. De dagen van schuren en polijsten zijn allang voorbij. Vloeren, zoals hardhout, vereisen onmiddellijke opruiming als er is gemorst. Een goed advies: zet tapijten en vloermatten in drukbezochte gebieden. Dit vermindert de slijtage van de hardhouten vloeren en verlengt hun levensduur!

Denk aan het uiterlijk

Het uiterlijk en de stijl van de vloer is heel belangrijk. Nieuwe vloeren brengen een ruimte tot leven en vormen een aanvulling op andere elementen in de ruimte. Echte hardhouten vloeren en porseleinen tegels zijn prachtig. Het zal je echter verbazen hoe ongelooflijk vinyl en laminaat er uit kunnen zien. Innovatie binnen de vloerenindustrie heeft bijgedragen tot het creëren van verbazingwekkende producten die duurzaam en gemakkelijk te onderhouden zijn, zodat je gemakkelijk de beste vloer voor jouw huis kunt vinden.

De beste vloer voor jouw huis kiezen kan stressvol zijn. Het is een grote investering en in een perfecte wereld moet je ervoor zorgen dat het er goed uitziet. Als je een verkeerde keuze maakt, zal dit waarschijnlijk een kostbare fout worden. Voor een eenvoudiger besluitvormingsproces, gebruikt je de tips in deze post voor het kiezen van vloeren voor jouw huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.