10 Tips voor startende ondernemers in de bouw

Door de goed draaiende economie en de bloeiende woningmarkt is het nu aantrekkelijker voor jonge ondernemers om een bedrijf te starten. Wil je je stempel drukken op de bouwmarkt, wil je groeien en vooral voor meer werkgelegenheid zorgen? Dan moet je dus wel weten wat de kneepjes zijn van ondernemen. Een goede ondernemer is deze loodgieter Utrecht, die ook nog niet zo lang geleden begonnen is. Maar hoe doe je dat nou!? Ik heb tien tips die makkelijk te volgen zijn op een rijtje voor jullie gezet.

 1. Schrijf een ondernemingsplan;
  Bij het schrijven van je plan maak je concreet wat jou concept is en welke kant jij op wilt met je bedrijf. Bedenk een passende naam want dan kan je je concept ook beter formuleren.
 2. Marktonderzoek
  Ga op onderzoek, wie zijn je klanten. Wat verwacht een klant van jou? Als je naar een investeerder zoekt dan is het altijd goed dat je reeds een marktonderzoek hebt gedaan en alles in kaart gebracht hebt. Wees voorbereid met je eigen concept. Goede voorbereiding en onderzoek schept vertrouwen bij investeerders en klanten.
 3. Netwerken;
  Om klanten te werven en een succesvolle onderneming te starten zal je een relevant netwerk moeten opbouwen. Door gesprekken te voeren met mensen die een groot netwerk hebben kan je sneller komen aan grote investeerders en klanten. Ga naar informatie avonden of de woonbeurs om zo in contact te komen met potentiele klanten.
 4. Investeer in jezelf en in opleidingen;
  Volg cursussen over belastingen, dit zodat je alles te weten kan komen over de verschillende soorten belastingen die er afgedragen moet worden. Het is ook belangrijk om je regelmatig bij te scholen in je eigen branche. Volg de ontwikkelingen via het internet maar schaf ook eens tijdschriften of catalogussen aan.
 5. Werk veilig;
  Als je naar het nieuws kijkt of leest dan zie je dat er vaak ongevallen gebeuren en soms zelfs ,et dodelijke afloop. Het is dus belangrijk om je aan de veiligheidsvoorschriften te houden. Volg samen met je personeel bijvoorbeeld een training over veiligheid; ehbo of valbeveiliging.
 6. Maak een risico analyse bij elk bouwproject;
  Ga na wat je nodig hebt om het project veilig af te ronden. Probeer zoveel mogelijk je personeel maar ook omstanders te behoeden van ongelukjes. Zorg voor veilig materiaal, schaf bijvoorbeeld niet zomaar een ladder aan maar koop een duurzame gecertificeerde ladder. Draag valhelmen waar nodig. Er zijn in Nederland ook wettelijke verplichtingen mbt de bouw, hou je er dus aan, zoek ze uit en informeer ook je personeel.
 7. Verzekeringen;
  Als ondernemer zal je altijd te maken hebben met risico’s, dat heb je in elke Bespreek met een verzekeringsagent een verzekeringspakket voor de bouw.
 8. Hou je administratie bij;Het is van belang om een goede administratie bij te houden. Ook voor de fiscus is het van belang dat je al je inkomsten, uitgaves en offertes goed bijhoud. Je zal namelijk ook inkomstenbelasting moeten betalen en de fiscus gaat na als je in aanmerking komt voor fiscale voordelen.
 9. Ken je concurrent: Als je weet hoe je concurrent te werk gaat, welke producten hij gebruikt en hoelang hij over een project doet dan kan jij het altijd bijschaven en beter doen. Concurrentie is gezond als het op een respectvolle manier gebeurd.
 1. Medische testen: Laat jezelf en je personeel regelmatig een drugs-, alcohol- en noodzakelijke medische testen doen. Zo heb je eerder door als iemand niet goed ziet bijvoorbeeld en bepaalde apparaten niet mag gebruiken of op hoogtes mag werken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.